agility

 

Agility (ook wel behendigheid genoemd) is een discipline van de hondensport vergelijkbaar met jumping bij paardensport. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde.

 

Op deze en onderliggende pagina's kom je meer te weten over de agility groep van hondenschool Canis Merendree. We hebben momenteel 3 groepen: BASIC, ADVANCED en EXPERT.

 

BASIC: In deze groep maak je in een 15-delige lessenreeks kennis met alle agilitytoestellen. Om deel te nemen moet je slagen in de TOELATINGSPROEF "BASIC". Meer info hier

 

ADVANCED: Na het volgen van de basiscursus ("BASIC"), kom je bij agility ADVANCED terecht.  In deze groep leer je in een 15-delige lessenreeks korte parcours lopen (stuurprogramma's). Je leert je hond o.a. vooruit sturen, de verschillende wissels, links, rechts, rondsturen,.... Je wordt hier tevens voorbereid op het behalen van de TAP: de toelating agility proef, die je toelaat om aan agility wedstrijden deel te nemen. Om deel te nemen moet je slagen in de TOELATINGSPROEF "ADVANCED". Meer info hier.

 

EXPERT: In deze groep trainen de wedstrijdspelers en de gevorderde recreanten. Deze agility EXPERT is toegankelijk voor: combinaties die geslaagd zijn in de TAP of combinaties die slagen in een TOELATINGSPROEF "EXPERT". Meer info hier.

 

OVERZICHT AGILITY PROEVEN

We vragen u om ONLINE in te schrijven als u wil deelnemen aan één van de proeven, zodat we weten of we een proef moeten organiseren en keurders moeten voorzien. De uiterste inschrijvingsdatum staat vermeld in de laatste kolom! Leden die een cursus volgen, hoeven niet in te schrijven voor de eindproef van de respectievelijke cursus. Leden moeten WEL inschrijven voor de toelatingsproeven bij aanvang van een nieuwe cursus (enkel indien ze niet geslaagd zijn in, of niet deelgenomen hebben aan de eindproef van de gevolgde cursus)!

GROEP

PROEF

VOOR WIE?

DATUM

UUR

inschrijven tem

BASIC

TOELATINGSPROEF "BASIC"

Iedereen die de basiscursus agility wil volgen

19-02-2020

19.00u

15-02-2020